Това с разхода който е написан върху ICS-a лъже. Пробвах да видя колко ще ми изгори градско на 100 км с нормално каране и резултата по ICS беше 8 и нещо. После долях гориво в резервоара, реално беше изгорила 10. Инче по ICS и до 6 мога да го докарам, но някаква си цифра на мониторче никак не ме грее.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разход
Collapse
X
-
Склонен съм да вярвам на ICS-са въпреки че понякога го ловя и аз в грешка.Друг е въпроса че там показанията са малко усреднени и не са с моментна стойност.Ами цаката му е да свикнеш един път, и да си на ти със автомобила си.А бе ако бяхме с жигулита, щях да ви питам какво щяхте да гледате за да разберете какъв ви е моментния разход
Comment
-
Аз какво ли не смених по алфата - засега дебитомера не съм го пипал. Моята е 136 коня и както се оказа, доста зле поддържана и силно употребена от предишният собственик)) Още не съм тествал реален разход - по резервоар и гледам какво пише на компютъра. Другата седмица ще ходя в провинцията и мисля да я затествам по този единствен реален начин.
@Linkestis - аз градско я карам 5 км до работата сутринта и 5 вечерта по относително ненатоварена отсечка и още 30-на за цялата седмица из София. Незнам как постигаш тия 7.5 градско и другите за извънградско - може би аз прекалено я юркам понякога и тя тогава папка повече нафта. Определено не е градска кола а е за дълги и приятни междуградски и международни пътувания..Возя се с 159 1.9 JTDm 150
Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX
Comment
-
Този уикенд пак я засекох...
Извънградско на отиване 5,0/100 със скорост 120-140 км/ч
На връщане със скорост 140-170км/ч 5,5/100. Реших да видя дали е пъргава и със скорост 160 км/ч и малко под 3000 оборота настъпих предала до долу - така се набра бързо, че ми изкара акъла... ТОВА е колата... никога не съм бил по-доволен...
бтв: Моята с агресивен стил на каране ми превърта и на трета... АСР мига ли мига...Alfa Romeo 166 2,4jtd, 150ps, 2002
In da club... Finally!
Comment
-
Първоначално публикувано от leffkocit Покажи съобщениеТози уикенд пак я засекох...
На връщане със скорост 140-170км/ч 5,5/100. Реших да видя дали е пъргава и със скорост 160 км/ч и малко под 3000 оборота настъпих предала до долу - така се набра бързо, че ми изкара акъла... ТОВА е колата... никога не съм бил по-доволен...
бтв: Моята с агресивен стил на каране ми превърта и на трета... АСР мига ли мига...166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Първоначално публикувано от leffkocit Покажи съобщениеТози уикенд пак я засекох...
бтв: Моята с агресивен стил на каране ми превърта и на трета... АСР мига ли мига...
Comment
-
Колеги, хубаво е да си казваме и кой с какъв размер гуми е. Аз докато си кротувах на 16" всичко беше на ред и мога спокойно да кажа, че споделям разхода на Linkestis. След като минах на 17" нещата са пак така, но +1.5л.
По темата - градско по ICS, по резервоар, по карти Таро, нервно, спокойно, бавно, бързо, все си е 10.5л."Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеКолеги, хубаво е да си казваме и кой с какъв размер гуми е. Аз докато си кротувах на 16" всичко беше на ред и мога спокойно да кажа, че споделям разхода на Linkestis. След като минах на 17" нещата са пак така, но +1.5л.
По темата - градско по ICS, по резервоар, по карти Таро, нервно, спокойно, бавно, бързо, все си е 10.5л.
Иначе и аз се опитвам да карам бавно - като чист дизел, до 2000 об., но пак градско скача много... не може да се даде средна стойност за София...Alfa Romeo 166 2,4jtd, 150ps, 2002
In da club... Finally!
Comment
-
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеКолеги, хубаво е да си казваме и кой с какъв размер гуми е. Аз докато си кротувах на 16" всичко беше на ред и мога спокойно да кажа, че споделям разхода на Linkestis. След като минах на 17" нещата са пак така, но +1.5л.
По темата - градско по ICS, по резервоар, по карти Таро, нервно, спокойно, бавно, бързо, все си е 10.5л.
Може би заради по-спокойния трафик моя разход е учудващо нисък 6.5-7.5 градско, извън градско съм го свалял на 4.8 . За пътешествието около феста ми показа 5.4 на ICS-a
Comment
-
Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщениеАко 16" са ти 205/55 а 17" 225/45 както ги дават заводски разлика в диаметрите няма (2мм).
Може би заради по-спокойния трафик моя разход е учудващо нисък 6.5-7.5 градско, извън градско съм го свалял на 4.8 . За пътешествието около феста ми показа 5.4 на ICS-aAlfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
"If the sun refused to shine, I would still be loving you.
When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."
Comment
-
Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщениеКолега как си успял да се напъхаш в 15ки джанти??? Нали минималния размер е 16ка?Alfa 155 1.8 92g. - Винаги в сърцето ми.
Alfa 166 2.0 T.S. 2000g. - Перфектната кола!
"If the sun refused to shine, I would still be loving you.
When mountains crumble to the sea, there will still be you and me."
Comment
-
Лефкоцит",не се засягай,ама не те ли е срам с такъв размер?
П.П Без да се засягаш!sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
Comment